top of page

PROIECT CARITABIL: „Cursa de răţuşte”„Rotaract club Sibiu a organizat cea de a 6-a ediţie a proiectului caritabil Cursa de răţuşte de ziua copilului. Ca în fiecare an, începutul verii i-a adus pe sibieni pe malul râului Cibin, unde au luat parte la evenimentul caritabil „Cursa de răţuşte”. Rotaract Club Sibiu se implică din anul 1997 cu energie şi entuziasm în viaţa comunităţii prin programe educaţionale, acţiuni umanitare, ecologice şi artistice şi are la bază tineri cuprinşi cu vârste intre 18 şi 31 de ani, determinaţi să contribuie la dezvoltarea continuă pe plan local prin voluntariat.


Anul acesta, „Cursa de răţuşte” ajunge la ediţia cu numărul 6. Evenimentul a avut loc joi, pe data de 1 Iunie, începând cu orele 13:00′′. Cele 4.000 de răţuşte colorate au

luat startul de pe Podul Neculce, iar linia de sosire a fost la următorul

pod învecinat cu Piaţa Cibin. Cursa oficială a fost precedată de o

cursa mică, cea a sponsorilor şi partenerilor celor de la Rotaract Sibiu din acest an.La finalul competiției pentru cursa sponsorilor, rățușca Consilo WEB, s-a situat pe primul loc.


Fiind prima zi de vară şi automat zi a tuturor copiilor, clubul sibian a pregătit multe surprize şi jocuri pentru cei mici înaintea startului competiţiei.

La finalul întrecerii celor 4.000 de răţuşte, doar una a fost câştigătoare, iar norocul posesor al răţuştei câştigătoare a fost premiat cu 500 de euro, premiu oferit de sponsorii oficiali ai acestui eveniment. Aici ce credeți, rățușca câștigătoare a fost a uneia dintre colegele noastre, pe această cale, o felicităm pe Bădinoiu Amalia.

Toţi banii strânşi în urma vânzărilor de bilete şi a donaţiilor, se vor îndrepta către Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Terezianum, bani ce vor contribui la retehnologizarea atelierului de panificaţie unde activează zilnic zeci de tineri pasionaţi de domeniul alimentar. Acest sprijin pentru zona educaţiei este susţinut de întreaga familie Rotary Sibiu, aducând cele 3 cluburi de pe plan local la un punct comun şi cu un plan bine definit.

18 afișări0 comentarii
bottom of page