top of page
Search
  • Writer's pictureConsilo

Echipa Consilo WEB - Cristian Morariu

Ne ținem de promisiunea făcută și dorim să vă prezentăm în continuare persoanele care reușesc să ofere valoare serviciilor pe care compania noastră le oferă. 


Avem plăcerea de a vă prezenta astăzi persoana cu cea mai mare vechime profesională din echipa noastră. Este vorba de Morariu Cristian, colegul nostru are responsabilitatea de a încheia parteneriate în domeniul B2B. Pentru a avea succes în domeniul vânzărilor, Cristian spune că este necesar să înțelegi ceea ce își dorește clientul și să îl tratezi precum îți dorești tu să fii tratat în această postură.Iată care sunt răspunsurile și sfaturile oferite de Cristian pentru interviul nostru!


Deoarece ne aflăm la începutul acestui interviu, dorim să oferim câteva curiozități despre tine celor care citesc aceste rânduri. Din acest motiv te rugăm să ne prezinți în câteva cuvinte care sunt planurile de viitor, dorințele, dar și pasiunile pe care le ai.

“Planurile mele, pe plan profesional, nu sunt de viitor, ci mai degrabă zilnice. Spun acest lucru pentru că în fiecare zi îmi doresc să fiu mai bun decât ieri și să mă bucur că sunt parte din colectivul Consilo. Pe plan personal vreau să îmi dedic cât mai mult timp familiei. Familia mea este totul pentru mine, este pasiunea mea numărul unu.”


Care sunt cele mai improtante valori după care te ghidezi?

“Sunt o persoană foarte organizată și mă implic cât de mult pot în tot ceea ce fac. Sunt foarte dezamăgit când îmi apar situații neprevăzute și de aceea analizez fiecare problemă foarte detaliat, astfel încât să evit pe cât posibil apariția evenimentelor ce îmi pot împiedica atingerea obiectivelor.”


Cum definești un proiect reușit?

“Un proiect reușit este acela care oferă beneficii atât prestatorului, cât și beneficiarului. Când ambele părți au obținut tot ce și-au propus înseamnă că totul a decurs aproape bine. Îmi place să cred că orice produs sau serviciu poate fi îmbunătățit într-un anumit fel.”


Muncești în domeniul vânzărilor, care sunt cele mai importante calități pe care trebuie să le dețină un bun vânzător?

“Mulți sunt cei care discută pe această temă, iar de fiecare dată când am răspuns la această întrebare, am spus: Fii tu însuți, cum ești în viața de zi cu zi și nu încerca să fii altcineva. Vorbește cu clientul ca și cum ar fi cel mai bun prieten al tău. Încearcă să înțelegi ceea ce își dorește clientul și tratează-l așa cum ai vrea să fii tu tratat când ajungi în postura de client.”


Cum reușești să îți găsești echilibrul atunci când treci printr-o perioadă mai puțin productivă?

“În acest domeniu se întâmplă să avem perioade mai puțin productive, dar niciodată nu mă las influențat negativ și caut cât mai rapid soluția cea mai optimă. Ulterior încerc să o îmbunătățesc și pe aceasta.”


Care consideri că sunt cele mai mari provocări în acest domeniu?

“Provocările apar în fiecare zi și acestea sunt diferite una față de cealaltă, dar perseverența este antidotul la toate dintre ele. Nu am o soluție pentru orice și de aceea cer sfaturi tuturor acelora care mă pot ajuta. Până la urmă se va descoperi și soluția care să conducă către rezultatele dorite.”


Fiind una dintre persoanele cu cea mai mare vechime profesională din compania nostră, te rugăm să ne prezinți în câteva cuvinte experiența ta Consilo.

“Sunt conștient de faptul că sunt angajatul cu cea mai mare vechime profesională și de multe ori m-am gândit că este posibil să fiu etalon pentru anumiți colegi mai tineri și de aceea fac tot ce pot pentru a transmite valorile care cred că sunt esențiale. Mă refer la punctualitate, seriozitate și asumarea de responsabilități. Aparte de acest lucru, vreau să profit de această ocazie și să le mulțumesc tuturor colegilor pentru toate experiențele de zi cu zi din cadrul firmei și chiar dacă pentru unii pare greu de crezut, am învățat multe lucruri noi de la mulți dintre aceștia. Toate acestea nu ar fi fost posibile dacă Mihai nu ar fi avut încredere în mine și de aceea vreau să-i mulțumesc. Chiar mă bucur să pot spune că Consilo WEB este o companie care își respectă angajații și acest lucru este destul de rar întâlnit în majoritatea firmelor din România.”


Pentru că ne aflăm la finalul acestui scurt interviu, dorim să oferi câteva sfaturi celor care își doresc o carieră de succes în domeniul vânzărilor, dar și celor care citesc aceste rânduri.

“Doar pentru că un client nu vrea să cumpere de la tine, nu înseamnă că trebuie să te oprești. Poate este un client care nu are nevoie de ceea ce vrei tu să-i oferi. Insistă și vei vedea cum se va găsi altul să cumpere de la tine. Fă asta zi de zi și peste 10 ani când vei face o analiză o să vezi câte satisfacții ai adunat. Sunt mulți acei clienți care-ți mulțumesc pentru ceea ce le-ai oferit, iar sentimentul că ai ajutat pe cineva, chiar dacă tu ți-ai făcut treaba, nu poate fi descris în cuvinte.”


Cristian, echipa Consilo WEB îți mulțumește pentru momentele acordate, dar și pentru sfaturile oferite. Dorim să ai parte de mult succes în tot ceea ce îți propui să realizezi!

134 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page